background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Pittige Thaise rode curry met zachte tofu

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht

Spicy en zacht tegelijk, deze thaise rode curry met zachte tofu. Smaakvol, kleurrijk, echt en feestje! En ook wel lekker, binnen een halfuurtje zit je met dit feestmaal op schoot voor je favoriete serie.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
vega rode curry

Ingrediënten

Thaise rode curry met tofu

  • 50 gr rode Thaise curry pasta *Toko
  • Basmati of pandanrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ groene & rode rawit peper
  • 1 biologische citroen of limoen
  • 250 gr kousenband of boontjes
  • 1/2 komkommer of 3 snack komkommers
  • 1 vleestomaat of 6 cherrytomaatjes
  • 200 gr tofu zacht
  • 2 cm verse laos
  • 2 cm verse gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 3 limoenblaadjes
  • zonnebloemolie & olijfolie
  • 1,5 theelepel Herbamare® Kruidenzout spicy

Hoe maak je de pittige rode curry?

1. Zet de sauspan op middelhoog vuur. Verwarm de olie en fruit de fijngehakte knoflook even aan. Snijd de cherrytomaten in blokjes (zo klein mogelijk) en doe samen met 1 tl Herbamare Kruidenzout bij de knoflook in de pan. Voeg na een paar minuten de rode curry toe en verhit nog een paar minuten. Als het goed is begint je keuken al lekker te ruiken en komen alle smaken vrij.

2. Roer de rode curry even door en doe nu ook de laos, gember (geschild), citroenblad in de pan erbij. Kneus de stengel van het citroengras (breek of knak) en doe erbij. Nu kan je de kokosmelk en het sap van een halve citroen erbij schenken. Roeren, afsluiten met de deksel en 15 minuten laten stoven.

3. De tofu snijd je in grote gelijke stukken van zo'n 2 bij 2 centimeter. De kouseband snijd je in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter lang. Kook de kouseband in 8 minuten beetgaar in gezouten water met 1/2 tl Herbamare Kruidenzout. Serveer de kousebank los of roer deze op het laatste moment door de saus, dat is aan jou.

4. Pak een steelpannetje en doe hier de rijst in. Kook volgens de instructies op de verpakking.

5. Snijd ongeveer 10 Thaise basilicumblaadjes in dunne reepjes en roer de helft door de saus. Tip: strooi als finishing touch zo nog wat verse Thais basilicumblaadjes over het gerecht.

6. Gebruik een kaasschaaf of een mandoline om de komkommer (met schil) zo dun mogelijk te snijden. Meng met 1 el citroensap, 1 el olijfolie met een snuf zout en serveer als verfrissende 'blusser' bij de Thaise rode curry.

7. Voor de pittige liefhebber: doe dun gesneden verse rode en groene rawit pepertjes (zonder pitjes) met 1 el vissaus en een snuf suiker, 1 tl citroensap in een bakje en roer even.

8. Pak een mooi bord en schep daarop je curry, de rijst en kouseband. Optioneel strooi je er nog Thaise basilicumblaadjes over.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >